Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Outsidern

 

 

Mot alla odds
slår han sig fram
i livet

Han valdes alltid 
som siste man 
till fotbollslagen 
när de röda och 
gula bindlarna 
delades ut

När han fick glasögon
mobbades han 
och fick ej leka
med de vanliga

Ingen kunde förneka
att han var bäst i klassen
Han log sammanbitet
när mobbarna misslyckades

Den känslan stärkte honom
och han lärde sig sakta men
säkert att de som slår och
spottar på dig går en
osäker framtid till mötes

En efter en dukade de 
under 
knivade eller
söndersupna

Han tyckte trots allt
synd om dem

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 470 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2019-06-19 18:21

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Den värsta mobbarna jag upplevde under min skoltid var lärarna.

Fin sammanfattning av mobbarna öde,
några klarade sig nog och mobbade vidare som psykopater.




2019-06-20

  ULJO
Det där har man sett och det är alltid så att mobbarna är den svaga länken. De som innerst inne är fega. De som behöver hjälp och stöd för att klara livet.
2019-06-20

  Blomma-Stjärna VIP
en inte helt ovanlig historia - som i slutet blev ovanligt medkännande och förlåtande!
- gillar!
2019-06-19

    All my ghosts
Bra slut.
2019-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten