Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyanser

 

 

 

 

 

 

Jag ser inga färger 

 

Livet har blivit en stumfilm

 

 

 

Pajer kastas men ingen skrattar

 

Clownen gråter när han ser

 

falska leenden

 

 

 

Äkthet har blivit en bristvara

 

De falska smyckar sig med 

 

lånade citat och ser de svaga 

 

gå under utan att reagera

 

 

 

Barnen som dör räknas inte

 

när girighetens revisorer 

 

granskar världen 

 

 

 

Kommer färgerna att återvända

 

och ljudet från susande träd 

 

 

 

Blir dessa ord de sista som 

 

skrivs

 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 409 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-06-21 20:56

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Då slog han sin sista kaprifol
stod på huvudet grät och gol
Ur clownen Jack av Nils Ferlin
2019-06-22

  Öknens Ros VIP
Om framtiden kan man bara sia.
2019-06-22

  Hopplös själ
Goda tider kommer
Men
Först måste onda dagar upplevas

Blir mina tankar till dessa rader
2019-06-21

  Ulf Carlsson VIP
Nödvändig dystopisk dikt. Behöver skrivas. Applåder onödiga. Hoppas att inte slutraderna är en fråga.
2019-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten