Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag sitter på mitt jobb på socialkontoret och får ett telefonsamtal.


Efter nästan ett år


När hon ringer
efter nästan ett år
och jag för länge sedan
har avslutat ärendet.

Då hugger det till
i min orosmage
och jag undrar
vad som nu har hänt.

Om hon blivit utkastad
från sitt senaste familjehem
eller om någon återigen
lockat ner henne
i drogträsket.

Jag tar fram förståenderösten
medan hjärtat hamrar
hårda besvikelseslag
och jag mumlar tyst för mig själv:
”fan-fan-fan-fan….”

Då säger hon
och hon måste upprepa det
innan jag förmår ta in det:
”Det går bra för mig nu.
Jag ville bara tala om det.
Och tacka.”




Fri vers (Fri form) av Lena Staaf VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-06-23 19:17



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ödmjuka människor finns i båda ändar av luren! Bra skrivet!
2021-02-04

  Rosmarin
Vad fint beskrivet. Blir rörd!

"förståenderösten" och "orosmagen" - bra ord!
2019-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP