Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framtidståget

 

 

 

 

 

 

Jag sitter på tåget som 

 

går mot framtiden 

 

Mina minnen har bleknat 

 

och begravts i glömskans hav

 

 

 

Ingen pratar om dåtid och 

 

vagnarna rusar frustande framåt 

 

i realtid 

 

 

 

Vid slutstationen försöker jag 

 

erinra mig vem jag är och varifrån

 

jag kommer

 

 

 

När jag försöker köpa en returbiljett

 

möts jag av skratt 

 

Du kan inte återvända till ditt 

 

gamla liv

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 543 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-06-24 07:29

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tåget går som tiden framåt man kan endast blicka bakåt för lärdom o minnen
2019-06-25

  Kungskobran VIP
Framtiden har spårat ut
den har inget slut
det förflutna finns inte kvar
inget alls jag har
förutom nuet
en miljondels sekund
min korta stund





det försvinner på en sekund
sådan är livets korta stund

2019-06-24

  Öknens Ros VIP
Det gamla livet är ett minne blott, kommer inte tillbaka.
2019-06-24

  Poeten Salvador VIP
Kan tåget backa till det som varit?
2019-06-24

  ULJO
Låter som en fin resa.
2019-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten