Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordens avskum

 

 

Jag anklagar alla rasister 
och främlingsfientliga

Ni sår split och sprider 
osanningar i era usla
collage

Jag möter er gärna en och en 
Ni är fega kräk som jagar i
flock

Vi måste bilda en mäktig 
front så att inte er fientliga 
syn på mänskligheten 
tar över

Jag anklagar också de
intoleranta Domedagspredikanterna
Ni hoppas på att syndarna
ska förintas i helvetet

Er gudssyn är förvrängd
Ert hat mot HBTQ, aborter 
och allt som strider mot 
er källa Bibeln

Ni läser den från pärm till
pärm och ser den som en
manual för stridande 
i intoleransens namn

Jag skyr er och aktar 
den inkluderande kyrkan
där kärlek möter dem som 
behöver den

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 700 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2019-06-24 22:16

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Annaemi VIP
Som man brukar säga; ord i rättan tid, kraftfullt och viktigt!
2019-06-28

    Mim
Bravo, Bravo, Bravo!
2019-06-26

    ej medlem längre
Ryser...Tack,modigt och starkt!! !Du ger hopp om det berömda släktet..
2019-06-25

    Lena Staaf VIP
Rasisterna ska bekämpas på alla sätt. Här med dina salvelsefulla ord! Du lyfter också fram skillnaden mellan de godhjärtad kristna och de mörkblåbruna.
2019-06-25

  Imzon
Bra sagt!
2019-06-25

  Öknens Ros VIP
Väl talat!
2019-06-25

  Kungskobran VIP
Bokstavstroende är ett ok
på dom blir jag inte klok
dom växer så det knakar
invektiven sprakar


2019-06-25

  ULJO
Det bästa du har skrivit här. Rak och ärlig sanning om den förvrängda gudssynen. Det värsta är att sådana representanter tillåts florera här på poeter.se utan att något görs.
2019-06-25

  Roger VIP
Skriver under!
Välformulerad helig vrede!
De är som hyenor - hycklarna, hatarna, fundamentalisterna helt utan hjärna
2019-06-24

  AKT VIP
Ordet är fritt, så också de ord som kommer från synliggörande av intoleransens och rasism- -Men är upp till oss som har förmåga att känna empati, att bygga broar, där förståelse och kärlek kan visa vägen fram till målet.
2019-06-24

  Briza media
Modigt, rakryggat och ärligt. Tyvärr behöver det sägas. Bra formulerat.
2019-06-24

    Lena Söderkvist VIP
Ord och inga visor! Fram för en mänskligare värld, och jag tycker att vi börjar med Sverige...
2019-06-24

    Lena Söderkvist VIP
Ord och inga visor! Fram för en mänskligare värld, och jag tycker att vi börjar med Sverige...
2019-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten