Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Midsommar blev så mycket bättre än mina mörka tankar. Så jag kan inte undanhålla denna lilla visa. Lite hjälp på vägen fick jag när jag kört fast i två verser. Tack! Du vet själv vem du är!!


Midsommarsång

Glesa moln däruppe
En sol och himmel blå
Det växer gräs i hagen
Som korna betar på

Det är varmt i vinden
Känn dofterna den bär
Jasmin, och ros och havet
Nu är sommaren här

//Det är sommar, Det är sommar
det är fläder i höganäskrus
Det är sommar, Det är sommar
De e solsken och smultron och blues
//

Vi samlas nere på ängen
Klär en stång med gröna blad
Vi leker och skrattar,
Några tar sig visst ett bad

Vi dansar vi runt stången
Små grodor på en rad
Det ser knäppt ut men vad gör det
Det är midsommar idag

Gamla fina traditioner
Varför har vi denna sed
Ingen nu som vet varför
Men de förs från led till led

Och sen kommer natten
Magi och ljus och bris.
Vi sitter kvar på stranden
Förundras på nåt vis.

Hur stor en rymd kan kännas
Där bleka stjärnor ler
Mot oss som just har dansat
Och hoppas på nåt mer

Och där vid horisonten
Föds det en dag igen
Nu stiger solen uppåt
Vi sitter kvar där än




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Roger VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-25 08:25



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Kunde kanske tonsättas för att framföras som sång. För att vara "fri form" ovanligt väl rimmad.
2019-06-26

  mare VIP
Mycket
vacker
sång!
2019-06-26

    ej medlem längre
En visa som fångar magin och glädjen på ett särdeles vackert sätt.
Lätt finnas till och att tacka ja till livets stora ögonblick
2019-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP