Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Palliativ vård av tid

Vår tid, min älskling, vår tid är sjuk
och vi är dess varböld
Be Gud om nåd
”Kära Dag Hammarskjöld...

ge oss penicillin och kortison.
Ge oss en flaska Absolut
och några kartor alvedon.”

Vill du älska?
Fråga djävulen om lov

Fyll mig med din rädsla och desperation
Vi är infektionens orsak
och sjukdomens manifestation



Älskling, vi är inte mer än biverkningar och symptom.

Klä av mig mina kläder, bada mig i aceton







Fri vers av Vilsna
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-26 16:47



Bookmark and Share


  henke_r
Gott att se att du är tillbaka på sajten. Och vilken comeback! Din text visar på de svårigheter som finns med att försöka leva ut kärleken i ett samhälle där vi behöver kapitalisterna i läkemedelsindustrin för att vi ska kunna känna något så basalt som ett slående hjärta. ”Vår tid, min älskling, vår tid är sjuk” sammanfattar det hela mycket väl.
2019-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Vilsna
Vilsna