Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsten att bada

 

Man kan få kramp
Man måste vänta
Minst en timma
Efter maten

Det kan va' kallt
Eller för varmt
Det finns fiskar
Hajar och Maneter

Långa järnrör
Fastsatta i botten
Under trampolinen
Under hopptornet

Man får dricka saft
Man får äta smörgås
Man måste vänta
Minst en timma

Man kan doppa
Ena foten
Och den andra
Det finns blodiglar

Såg du hajen
Nej men jag såg filmen
Blod i vattnet
Låret blir uppätet

Man måste simma
Längs med stranden
Det finns djup
Marianergraven

Det finns torrschampo
Det finns torrsim
Ha sitt på det torra
Torka fötterna och kroppen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-06-30 14:34



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
roligt om hu tokigt det kan bli när alla gamla goda råd och tankar om vad som kan hända och hur det kan gå ska tas med i beräkningen - om det är värt att ta ett dopp!
2019-07-01

    Sefarge VIP
Huu!
Bada?
Man kan ju
få kallsupar
För mindre!
;)
2019-07-01

  Marita Ohlquist VIP
Det är inte riskfritt att bada, varken i havet eller i en sjö.
2019-07-01

  KattenKin VIP
Precis, varför ta sig vatten över huvudet? *asg*
Härlig text!
2019-06-30

    Lena Staaf VIP
Man kan aldrig vara nog försiktig. Jag känner en som badade med hjälm.
Rolig dikt!
2019-06-30

    samole
inte bra råd; )
men bra dikt!
2019-06-30

  Mats Edin VIP
Bra råd, skönt formulerade:)
2019-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP