Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Björn i juni

Björn är fåglarnas ö
Här härskar de oinskränkt

I luften cirklar skräntärnor och skrattmåsar runt 
skränar och skrattar och varnar inkränktare

I vattnet simmar småskrakar och viggar tyst omkring
i lugna vikar
Och ute på havet guppar svanarna med upphöjt lugn
på vågorna


Det här är fåglarnas värld
Här surrar det av ljud och sjuder av liv
under några korta månader
medan fyren står stum med sitt vakande öga




Fri vers av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-30 20:47



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Där har jag tältat en gång för många år sedan, var där med en fågelskådarexpedition. På kvällen började det regna, så blev det åska, och blixten slog ned i fyren med ett fruktansvärt brak under natten. - Men nästa dag var vacker, och i ett träd satt en ruggig gök och försökte hoa.
2019-07-04

    ej medlem längre
Det här var underbart att få läsa. Bra där! Riktigt bra!
2019-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP