Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lust till min mästare

Mot mig du kom

Med lätta steg

Ung spänst som skulle sina

 

Med kalla händer

Mötte din sång

Som jublade över livet

 

Ögonen mina

Dolde en dröm

Som skulle få dig att tvina

 

Säg mig min drog

Du gör mig till slav

Jag ser med rått mod

Mot din hals med behag

För att jag tror 

Den mig ska befria

 

Ut ur mitt bröst

Brinner den höst

Som vintern så kall

Kristallövertäcka

 

Blott en sekund

Synes mitt rum

Längre bort är att tveka

 

Tog här min chans

För en annan nyans

Än den gråsvartspräckta

 

Strax kände ett rus

Som snabbt blev troll

Av verklighetsmoll

När jag insåg att du

Var den ende

 

Mitt öga så svart

Slocknade snabbt

Och lusten vart nu till vrede

Förlorade allt

Som vändes till salt

I bägaren som i handen nu brände

 

Smaken så fadd

Glädjen så kall

Nu jag är

Den levande döde

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-01 02:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ