Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Månadssonett


TILL JULI

Nu vänder åter året mot sin början.
I juli börjar återgångens tid.
De mörka nätterna tar åter vid
tills månen åter speglar vintersörjan.

Pionerna har redan börjat ruttna
och rosenbladen fladdrar bort och dör.
Förgängelse är månadens markör,
för även maskrosen har börjat tröttna.

Du juli, sommartid i vår kalender,
en vacker sjundedel i årets lopp,
har sparat en och annan rosenknopp

att springa ut i dina dagars bränder
i trots mot tiden som mot hösten vänder,
till tröst mot vintern med sitt släckta hopp.









Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-07-01 20:58



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Njutningsfull läsning.
2019-07-03

  Rodin
Vackert samt sorgset ... fint poem
2019-07-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Men bär kan vi
vänta, ska komma
snart, än är det på
vissa bara kart, men
strax bjuder de in
oss... Allt är upp-
dukat klart... De
bästa den till
sist ju spart...
2019-07-01

  Syrran77
Kärleksfullt och hoppfullt med perspektiv om den sköna sommaren.
2019-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP