Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det kan få oöverstigliga konsekvenser för folk när socialsekreteraren är stressad.


Glömskan


Vaknar av att blixten slår ner
i mitt huvud
glödskriften: detta har jag glömt
GLÖMT

klarvaken försöker fånga
de undflyende blossen
dränks av tidvattnet
som rullar fram och tillbaka

lämnar lite skräp på stranden
som jag nu minns
att jag glömt så pinsamt
så alldeles oförlåtligt

detta har jag glömt
GLÖMT
deadlinen för utredningen
ringa bostadsföretaget
nu har X blivit vräkt

ringa och ändra tiden
för dem jag skulle besöka i morgon
de som har tagit ledigt från jobbet
men jag har semester

jag skulle få sova ut
hämta nya krafter
svalka min överhettade hjärna
med hjälp av tidvattnet.

var det så jag hade tänkt
jag vet inte jag har glömt.
GLÖMT
en obarmhärtig eller
barmhärtig glömska.








Fri vers (Fri form) av Lena Staaf VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-07-02 23:19



Bookmark and Share


  BenGust VIP

Vi är så in i bangen kodade å
programmerade, så vi glömmer
stundtals att vi finns till.
"Överhettad hjärna" kan också
uppstå, av liv som inte till fullo levts.
2019-07-03

  Bodingen VIP
GLÖM inte att komma ihåg det du inte skulle glömma, om du gör det glömmer du ju bort det du skulle komma ihåg att inte glömma och om du glömmer det har du glömt varför du inte minns och då finns ju inget att glömma...
2019-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP