Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
betraktelse


Ta det med ro

Ta det med ro

Livet som sveper förbi

Som en film där du medverkar

Så ta ett steg tillbaka
och njut av föreställningen

Vet att du i grunden är tomhet
Och att ditt språk är tystnad

I tomheten finns allt:

Både det förflutna
Och all framtid

Allt finns där som möjligheter


Men betrakta allt
med vetskapen om att du är tomhet
och att ditt språk är tystnad

och att du alltid är given:

Glädje, Salighet och Beskydd
och inte minst Hopp

Så ta allt med ro
Och acceptera tomheten
Och tystnaden

Och

Vet att det är du




Fri vers (Fri form) av Mats VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-07 09:13



Bookmark and Share


  Per Rydberg
En stark uppmaning, som inte alltid är så själklart enkel att följa, men något att sträva efter! Tack!
2019-07-07

  Mats Edin VIP
(. )
2019-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP