Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dagdrömmeri

Att drömma

fantisera

Om vänskap

små stick

att vara bjuden

 

Att skapa

vara i flow

Om processen

små missar

att göra

 

Jag vilar min hand på 

förvirrade känslor

lugnar mig

av flygande stackmoln

över himmelen

 

Det skakar i mitt träd

vinden är där

och ställer till

Jag stöttar upp och 

spänner fast

lägger min hand 

över skakiga blad

Det är inte farligt

med syre

bara

rötterna är förankrade

 

Så funderar jag med

lång och pekfinger runt näsan

doften av kaffe genom

lagrad ost och smör

Kanske en tomat och salta tårar

till Laura Pergolizzis Lost on you

 

Känslan, tystnaden i vilandet

av att vara själv

är så långt från ensamhet som den är möjlig

Pulsen kan plötsligt öka,

jag bara måste, måste  

få landa i detta tillstånd

glo, 

vara, lukta

följa mina tankar vart de vill gå

som i en dröm vandra

till gårdagen

lyssna till en dialog mellan glada vänner

höra nyanser

värdera

störas bara av en humlas dova krock

med fönsterrutan

och tanken far vidare

 

Det är en lyx att dagdrömma

och när du har allt framför dig

inom räckhåll men 

inte riktigt är framme

då kan jag njuta

som allra bäst

Då infrias alla förväntningar

allt är perfekt

och jag är inte rädd

 

Detta drömmeri har följt mig genom åren

Jag älskar det och 

behöver det för att komma till insikter

få saker att landa i sitt rätta perspektiv

 

En humla landar i min Prakthäggmispel

Glad att jag planterade ett träd 

härlig känsla att humlan fick en paus där,

stannade upp och hämtade andan

 

Jag kliver upp på molnet

sveper med och 

kliver av

landar i din kärlek

i nuet faktiskt

vågar, vill

vara även två

 

Sen går jag ut och planterar ett liv

i min trädgård

och sätter ner pepparroten i jorden.

 




Fri vers (Fri form) av Livet1 VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-07 11:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1 VIP