Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det förlovade landet

 

 

de kom på -50, -60,-70-talet

de gjorde själva valet

att flytta till annat land

fast de hade inget som band

här väntade bostad och arbete

alla arbetade i svettets anlete

genom arbetet språket vanns

inga svenskkurser där fanns

från när och fjärran de kom

det var som om

alla funnit sig tillrätta

alla fick äta sig mätta

dock några tillbaka vände

det var sånt som hände

nutidens människor som sökt sig hit

verkar ha gått på en nit

nu finns varken bostad och arbete 

inget leende i deras anlete

vad ska de leva av

efter att ha färdats över hav

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-08 19:27



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
I Sverige lever de som inte får jobb oftast på bidrag, ingen svälter ihjäl
2019-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP