Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto // Ullas blomsterprakt


I stockrosornas tid

 

Julidagen lider mot sitt slut och natten står på tur att lösa av. Ännu en sommardag läggs till alla de andra fina dagarna då solen värmde generöst, växtligheten är nu som allra frodigast och det är i stockrosornas tid.

Jag sitter på min uteplats med en filt runt axlarna och en halv kopp te står framför mig. Solen har gått ner bakom trädet på höga berget och kylan kommer smygande. Minnen från det senaste året blir plötsligt så tydliga för mig och detta sker i stockrosornas tid.

Inne i stugvärmen kommer minnena fram igen och blandas nu med känslor, allt blir så tydligt, glädjen över allt det fina blandas med sorg för det som aldrig blev sagt. En känsla av stor ödmjukhet griper tag i mig denna högsommarkväll i stockrosornas tid.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Kensy65 VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-08 20:44



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Så finstämd och vacker :-)
Fäster den som ett bokmärke i min livsbok:-)
2021-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Kensy65
Kensy65 VIP