Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk om regnet kunde prata

Tänk om regnet kunde prata. Vad skulle det då berätta för dig? Honungslen poesi eller fördömande ord? Berättar allt det sett under sin resa ner från molnen.

Tänk om regnet kunde sjunga. En godnattsaga med gudomliga toner burna från himlen. Ackompanjerad av en harpa gjord på änglahår och guds förmåga.

Tänk om regnet kunde frysa. Kanske skulle de älska en människas värmande hud. Flyr från sin egna kyliga insida för att sedan springa tillbaka mot den heta solen.

Tänk om regnet kunde höra. Livliga rytmer, kärlekens stormar, ett barns rop av glädje. Sorgsna visor, beklagande mummel, dödsbudets knackning på den döendes dörrkarm.

Tänk om regnet vet allt. Vad skulle det då berätta för dig?




Fri vers (Fri form) av Salut Lellan
Läst 464 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-09 09:54



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin dikt om så mycket av det som livet innehåller.
2019-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Salut Lellan
Salut Lellan