Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är alltid populärt hos högerns politiker att "ställa större krav på bidragstagarna". Som om det inte redan görs.


Ulf K som socialsekreterare

Du ljuger säkert
du har nog pengar i madrassen
du har nog supit upp pengarna

Sökte du bara fem jobb i går
vad gjorde du resten av dagen
det finns alltid jobb om man vill

Allt hänger på viljan
man måste lägga manken till
då går det hur bra som helst

Jag gör hembesök hos dig
och tittar i kylskåpet
det går att laga billig mat

Biblioteket är gratis
dit kan barnen gå
jaså – är de portade där

Fritidsgården – oj då
har den lagts ner
men barnen sitter väl ändå
bara och spelar

Kommunen måste spara
det behöver vi alla
lära oss.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-10 21:27



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Snacka om socialrealism !!!!
2019-07-14

  Rosmarin
Jo, som nån sa, bidrag, det är fult, men avdrag är fint!


2019-07-11

    ej medlem längre
Det är tufft när man ständigt ifrågasätts!
2019-07-10

  Ulf Carlsson VIP
Tur att jag stavar med C...
2019-07-10

  nu 1.0
Ta från de fattiga och ge till de rika, eller hur var det? Bra text!
2019-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP