Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Natten är ljus

Vi lyssnar till sången
i träkyrkan
vid vattnet
i den lilla staden
där våra ögon möttes
första gången
i en sal med vita väggar
jag ville skydda dig
mot allt ont

våra ögon tog avsked
i en annan stad
2,5 år senare
i en sal med vita väggar
du var liten och blek
försökte viska några ord

hon sjunger för dem
som fyller år den här dagen
du har en systerson som fyller sex
snart fyller du 47
någonstans

minnen som gömts
vaknar ibland
orden hon skrev
om propolis
jag ser din sond
fylld av propolisfrön
vårt sista halmstrå

när potatisen kokade
dirigerade du oss
sittande på golvet
ryggen mot diskbänken
fötterna rakt fram
vi två
bredvid varandra
favoritboken i knät
Totte klär på sig
byxorna på huvudet
vansinnigt roligt

vi dricker te
på andra sidan vattnet
himlen grå
vita moln, inbrytare
gula stillsamma lågor
i braskaminen
björken som en gång var liten
skymmer bergen

en midsommarstång
står på spiselkransen
två midsomrar dansade du
på gräsmattan här utanför

du säger att syret bedövar
jag förtrollas av ljuset i natten
tappar tiden
ett V utan krusning
bildas på vattnet i viken
regnet ritar prickigt vatten
jag skriver i stearinljusets sken
brasan slocknad

läser att grekiskan
har tre ord för tid
kronos
kairos
ainon

kan tiden vara djup
finns evighetstiden

jag minns smärtan om natten
den som inte kunde stillas
på morgonen somnade du lugnt

vita molnpelare
står bakom bergskammen
nyanser av grått
moln glider in och ur varandra
vattnets V förvandlat
till en halvcirkel
viken spegelblank
natten ljus

© Eva Hedlund fd.Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 531 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-14 12:33



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Oh Eva, att leva
i då, nu då, oj då...
Jag sträcker mina
två händer till Dig
håller om, DIG SOM
JAG TYCKER SÅ
MYCKET OM!
2019-07-14

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2019-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP