Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade Jämtland - i älvans rum

Kråkan i gryningen
mellan dimman och mossan
mellan svamp, tall och troll
ekar det i älvans rum.
Under storberget,
mellan blåbärsriset och bäcken,
framför gjutjärnsspisen
där russinvällingen kokar,
i ugnen där omeletten står,
i jordkällaren där morötterna och potatisen ligger
i sin grav.

Där också jag ligger,
på det stampade jordgolvet.
Bredvid den rökta fisken,
bredvid BOB-saften, tysken och norrmannen.
Bredvid hjortron, jordgubbsland och Jesus.
Bredvid ”det lilla ljus jag har”, orgeln
och svartmannen,
som spökar i bakhuset.
Spökar för alla barn,
när dom provar hans hatt, eller vilar i hans säng.

I hans säng som också jag ligger i.
I vävda lakan med broderade initialer
I handsydda täcken,
med en kopparljusstake på ett bord
där ljuset fladdrar när man andas,
eller inte.




Fri vers (Fri form) av Semmelsulan
Läst 148 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-14 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Semmelsulan
Semmelsulan