Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till minne av massakern på Utöya

Mitt i sommarsolen
frös jag plötsligt till is
och mina svidande ögon
skymdes av ett dis.

Tio år har nu förflutit
men aldrig nånsin jag glömt
ett hugg sitter kvar i bröstet
och är fortfarande ömt.

Jag tänkte: Det är inte sant
Nej, det får inte ha hänt
och jag lyssnade på radion
denna dag oavvänt.

Sextionio människor
de flesta som ju var helt unga
skulle nu aldrig någonsin mer
Internationalen sjunga.

Till Utöya hade de rest
för att de ville något mer
än bara se till sig själva
ge en bättre värld till fler.

Mejades ner av en fascist
med förvriden ideologi
som trodde att han var en hjälte
att världen nu skulle bli fri.

Men friheten var det som kvävdes
av denna terrorattack
fast några rasister i lönndom
väste sitt hemska ”tack”.

Ett mörker var det vi ärvde
som nu sipprar ut här och var.
Låt aldrig mörkret ta över!
Är Utöyas blodiga svar.
















Bunden vers av Lena Staaf VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-07-22 22:48



Bookmark and Share


  Helena Leijd
Så bra skrivet om detta hemska!Tack för din delning
2019-08-01

  Blomma-Stjärna VIP
viktiga välskrivna ord
- så kan poesin ge kraft
och en ny
aldrig sinande vakenhet
att vi står upp
och är eniga emot
de förvridna ideologierna
som förr eller senare
hittar nya
grymma hantlangare


2019-07-26

  Fulbergarn
Att Breivik har beundrare övergår mitt förstånd.

Jag minns inte var jag var när det hände, men jag minns overklighetskänslan!
2019-07-25

  Judas Ekholm VIP
Fenomenalt. <3
2019-07-23

    Sefarge VIP
En brinnande brandfackla skriven
av Dig.Som aldrig bör slockna!
Vad gör en del människor
I ren ondska bara för
att tjäna sina egna
Egoistiska syften
Utan hänsyn
Till andras
Liv!




2019-07-23

  Öknens Ros VIP
En galen människas vansinniga dåd, må det aldrig glömmas!
2019-07-23

  nu 1.0
Viktig text med rim som flyter naturligt och rätt.
2019-07-23

    ej medlem längre
Fruktansvärt! Fint skildrat.
2019-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP