Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Parasiten

han rökte dina cigaretter, han drack upp ditt öl och ditt vin,
han fick dig att bjuda på mat, han sov på din soffa,
han "lånade" dina instrument ( och sålde dem)

han kunde spela de mest outgrundliga, ologiska basgångar
som garanterat aldrig har spelats av nån tidigare
och som heller aldrig kommer att spelas en andra gång

han "lånade" pengar av alla så länge det gick -
tills de insåg att de aldrig skulle få dem tillbaka -
men han hittade alltid nya offer som lät sig luras

jag tror inte att nån, nånsin, nånstans, kan ha gillat honom -
ändå lyckades han dyka upp och hänga kvar än här, än där
han var den ultimata parasiten -
den som bara tog och knappast nånsin gav nånting tillbaka




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-07-28 18:36



Bookmark and Share


    Haverirapporten
Oj vilken spännande text. Väcker verkligen många frågor. Hade varit rikigt bra som ett intro till en bok eller film!
2019-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP