Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Känsla, kemi eller ren behovsstrategi?


Kärlek

Vi kan känna kärlek till människor och saker och vi kan känna kärlek till känslor.
Vi kan vara förälskade i förälskelsen men vad är det egentligen vi känner om det vi benämner kärlek?
Är det en känsla som kommer från vårt inre eller tillförs den utifrån från objektet som väcker själva känslan?
Är förmågan att uppleva kärlek och att ge andra kärlek medfödd, lär vi oss den genom vår uppfostran, sitter förmågan till kärlek i hjärtat, i magen eller i hjärnans epicentrum?

Att alla föräldrar älskar sina barn då?
Är det sant?
Är det en naturlag eller finns det undantag?
Kan föräldrar sluta älska sina barn precis som de kan sluta älska sin partner eller sina vänner?
Kan förmågan att ge kärlek åsidosättas om de egna behoven av att vara älskad blir för stora och otillfredsställda?
Tänker närmast på Abraham Maslovs behovspyramid.

Är kärlek en eller flera handlingar?

Är det ens möjligt att älska någon annan människa utan att visa det i handling?
Är den kärleken ens värd något?
För den som älskar kanske men inte för den som älskas eftersom hen inte vet att den är älskad.

Om kärlek inte förmedlas och inte märks är den bara värdelös, eller?

Är oerhört nyfiken på vad kärlek egentligen är och hur den känslan som vi kallar kärlek tar sig uttryck i konkret handling men framförallt varför?




Fri vers (Fri form) av Tabac VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-07-29 09:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra text, tänkvärd och för alla gällande, vare sig Kärlek finns eller inte i livet. Jag tycker om generositeten i den här texten, att gränserna flyter för vad som är Kärlek och allt den tillåter.

Även om skribenten ställer sina frågor retoriskt ut i tankarnas oerhörda rymd, fortsätter funderingarna hos mig och det startar en 'inventering' av hur det står till i mitt liv. Det som varit, det som är och det som kanske komma skall.

Jag skulle vilja säga att den röda tråden som genomsyrar allt är öppen nyfikenhet inför livet.
2019-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Tabac
Tabac VIP