Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Isolerad

Ljusets karga köld
anfaller vår värld
gryningens små lärkor, ta och tig

Mörkret är en sköld
gardinen är är ett svärd
Givakt soldater, dagen är ett krig

I cirka 2 kvadrat
en liten dammig kub
jag lever ut så sparsamt som det går

Jag lagar ingen mat
jag träffar inget folk
och lämnar inga sociala spår








Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 237 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-07-30 04:20



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Intressant hur solen o dess små soldater blir något att strida mot! Begagnar hemskt ofta gardinen här också, ett genialiskt drag! Fast har åtminstone 24 kvadrat [och gott om mat, i brist på folk]. Effektivt sparsmakad dikt!
2019-07-30

    ej medlem längre
Väl rimmat med starka metaforer om att stänga ute världens larm en dag eller många.
2019-07-30

  danne //
Klaustrofobisk(t)
tankar vad kan andra tillför(a) som jag inte redan vet.. man blir lite översittare.
I landet av mörker och ljus.

Det med "2kvadrat" är svårflörtat ..
en rysning i kroppen som knoppen, en aggressiv retning..
2019-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant