Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Tryggarekan" ingen vara

Nej jag står inte här och är avslappnat hoppfull och egenkär
jag är en pågående snyftande stammande stapplande
kedjereaktion av försök att stå på
klyva informationsflödet
hacka upp en vak i sörjan
se
himlen med mina egna ögon
katten rulla sig i björkfrön
små sandfärgade svalor liknar fröna

och jag har medvetet hållit henne tillbaka
för när hon är ute och spatserar
är en Frankensteins hopkok av kvinna
blir det storkok av gubbfasoner!

svårt å ringa in en sån tant i mogen ålder
saknar färg är alla färger på en gång
en mycket knasig sång


oberäknelig är kraften i grävlingens toksprång en vårkväll
oberäknelig är styrkan i den vind som sätter örnen på plats i luftrummet
i havsvinden
i havsrummet
i vinden där det känns

jag har dotter som kan skratta högre än jag
det gör mig trygg
jag har en sliten veranda och en Hallondjungel
jag släpper ut henne nu!




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-07-30 11:37



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Det där viktiga att försöka stå stark utan att förlora sin känslighet - inte är det en enkel match, men ack så nödvändig. Tycker att du får fram det med en känsla av både allvar och leklust.
2019-08-07

  Respons VIP
Starka stråk av hopp och glädje mitt i förtvivlan och kaos i en minst sagt färgstark dikt. Känns som att det handlar om att släppa taget och lita på att det går bra.
2019-07-31

  Spik
Fantastisk !
2019-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP