Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagor och poesi i Värmland 10 augusti

Lördagen den 10 augusti blir det både sagovandring och poesi i Nysäter, som ligger två mil norr om Säffle i Värmland. Vi samlas i det lilla museet Värmlands Vikingacenter och vandrar först sakta genom vikingabyn Gladhem. Frågor om vem kung Sorg var och vart labyrinten Stendansen egentligen leder får sina berättelsesvar. Vi ser på vikingaskeppet Glad nere vid älvstranden och om dess öden och äventyr finns det mycket att säga. Om det och annat handlar det under vår vandring.

Kvällen bjuder sedan på poesi av de slag som deltagarna själva bjuder på. Det är fritt att lyssna och att läsa för den som vill. Vi håller på så länge som lusten finns i oss, och med oss.

Kom och var med! För den som vill övernatta finns det möjligheter. Söndagen den 11 augusti blir det en poetisk rodd med vikingaskeppet för den som vill vara med på detta. Där står Tegnér i fokus och för det evenemanget krävs en föranmälan senast den 7 augusti - hör av dig för mer info om det är av intresse!

Välkomna alla!

Peter

 

 

Poesi och berättelser i vikingabygd

Värmlands Vikingacenter i Nysäter

Lördagen den 10 augusti 2019

 

  • Kl 16-senast 17.30 Sagovandring i vikingabyn Gladhem under ledning av Peter Olausson. Samling vid Värmlands Vikingacenter
  • Kl 18-ca 21 Poesi- och berättarafton i Värmlands Vikingacenter

 

Alla som vill läsa eller berätta eller bara lyssna är välkomna! Fika finns att köpa vid vikingacentret. Inget inträde.

 

Arrangörer: Värmländska FörfattarSällskapet, Föreningen Vikingaleden, Studieförbundet Vuxenskolan. Mer info Peter Olausson (lassevander@hotmail.com, tel 0533/310 24)

 

                                                                  

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Peter Olausson VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-07-30 20:41



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Så trevligt ! Hade verkligen vart kul och vara med på detta äventyr i Vikingabyn! Synd att man jobbar.
Ha det så kul!
2019-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP