Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låta det bero


Under morgontimmarna
skapades ett hålrum

Jag stoppade in allt
ogripbart
i detta utrymme


Vaknade och konstaterade
att det jag gjort mig av med
försvunnit vid avloppsrensningen
igår

Så funkar ju livet!
Saker vi vill ha, vill vi sen
inte ha
Rensar således ut dem
i samband med städningen


Till exempel så vädrar jag
bort
tröga energier
genoma att öppna
balkongdörren

Då flyger de ut
dödas definitivt
omvandlas till trädmat
Det är därför almen gillar mig,
jag ger den mat!


Efter frukosten förstår jag
att det kommar att gå galant
Att läkningen är i slutfasen

Och inte behöver jag försäkra
mig eller någon annan
med ord som skapar
spänning

Utan låta detta liv bero
vandra, springa
förändras






Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-08-01 08:52



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra och insiktsfullt skrivit!
2019-08-06
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP