Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Medmänsklighet


Plikt


Han låg där så stilla i sanden
en spritflaska glidit ur handen

jag kom just på cykeln
vid stranden

jag hann faktiskt cykla förbi

Så slog mig en tanke:
polisen
ett samtal till dem fick det bli

Jag hann litegrann reflektera
kring händelsen Bibeln mig lärt

om prästen, leviten, samariern
behandla din nästa så kärt

Jag vaknade upp ur min tanke
polisen var framme hos oss

de tackade mig för jag ringde
och att jag var kvar där förstås

På cykeln jag trampade hemåt
jag kände jag fullgjort min plikt

än bättre;
en medmänsklig handling;

Väl hemma blev detta en dikt.













Bunden vers av stormengudrun VIP
Läst 149 gånger
Publicerad 2019-08-02 21:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP