Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

The way to the moon

 

 

 

I can´t find my way
to the moon
sjöng han i en trasig
högtalare
en vindil full av is
drog runt knuten
de första höstlöven
singlade ner från
kastanjen

strax utanför

hej sommaren
kom tillbaka
ropade jag desperat
ut
mot vinden och
hösten
som smög sig in
som om den inte 
ville bli observerad

fast jag visste
att jag hade förlorat igen
tappat bort sommaren

det är som att förlora
sin bästa vän
och jag blir vilsen och ledsen
kan inte riktigt orientera mig

även om hösten smyger försiktigt
har jag svårt att anpassa mig

I can´t find my way to the moon

allting kommer tillbaka
livet är cirklar
som återupprepas
med vissa nyanser
såsom färgerna växlar
mellan årstiderna

hösten kommer med
sina stora penslar
fulla av gula och bruna
färger
som han smetar ut
tills man blir spyfärdig
sen sprayar han den där
obeskrivliga höstdoften
finns den att köpa på flaska

 

jag vet inte

om jag tycker om
hösten
eller om den gillar mig
fast viktigt är ju att
bitterheten inte får slå
rot
i höstmörkret

det finns vackrare saker
att ägna sig åt

vi kan plocka några färgglada
löv tillsammans
tända en brasa
vandra genom en höstkall
park
strosa fram med halsduk
och stickad mössa
se solen gå ner över sjön

värma varandras händer
plocka svamp

eller leta efter vägen till månen

vad säger du
det är snart oktober

 

 

 

P.G 20190809




Fri vers av Peter G VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-08-09 00:11



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Alla årstider har sina nyck,färger dofter och toner i färg, själv älskar jag hösten och dess höga himmel och friskare doft men tanken om hur lång tid till nästa sommar gör mig ont.. Då våren bjuder sommaren in. Höstens intåg mot vinterns mörka långa timmar är att se sig om mot månens klara kvällar i mörkret. Klara kvällar se stjärnehimlens mjuka vintergata lysa upp i stärnklara nätterdet är vår galaxi mörkrets alla himlatimmar.. Se upp!
2019-11-06

    snöö
Kan bara instämma i Oums kommentar, precis så upplevs det att läsa dikten. Så fin!
2019-08-17

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Höstrusket känns farligt nära. Tänker mig främst en höstlig relations stämning. När verkligheten tränger sig på.
2019-08-10

    carinamnm
Hjälp, så svårt att kommentera! Det är ju bara så, så härligt att läsa den!
2019-08-09

  nu 1.0
Din dikt förmedlar en stämning och en känsla,
fint.
2019-08-09

  Marita Ohlquist VIP
Fin och tankeväckande text om årstider, saknaden av sommaren, men även tillförsikt om en höst att njuta av.
2019-08-09

    ej medlem längre
Med stor igenkänning läser jag denna fina text, ser bilderna och förnimmer alla intryck som förmedlas.
Här finns det blicken tar in, doften och smaken, men främst känslan texten berättar om; 'kom, nu gör vi hösten vacker!'
2019-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP