Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rimmad dikt


SENSOMMARBILD

Nu dånar skördetröskor
i sädesfälten,
nu doftar det
utav mogen säd.
Sommarfärgerna
de falnar sakta
bland ängens örter
och skogens träd.

Fågelsången
den har tystnat,
blott svalor skria
i höstligt kval.
Vid sommarbadet
där vassen bleknat,
där vilar starar
i tusental.




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 199 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-08-16 17:33



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Betrakta är en fantastisk inspirationskälla. Att utnyttja sina sinnen
i betraktelsen förhöjer dess läsvärde. Det blir högtidligt på ett fint sätt.

2019-08-18

  ResenärGenomLivet VIP
Fint rimmad naturdikt...
2019-08-17

  Ulf Carlsson VIP
Sammanhållen form och en tidlös bild av sensommar!
Pluralformen "skria" ger en gammaldags känsla som passar här.
2019-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl