Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

födslovånda





Säg, varför skriker barnet när det föds?
Vad ligger för förtvivlan däruti
som bröt sig ut i detta ångestskri
i samma stund som livets gåva bjöds?

Vad ledde till att denna själ förbjöds
att stanna kvar i andars utopi?
Fördriven bort från änglars harmoni
mot syndafall där oskulden föröds.

Ett andeväsen gör sin tunga plikt
och återföds i uppenbar konflikt
med fysisk lag och sensibilitet.

Så barnet skriker sina första dagar
för själen minns och sörjer och beklagar
sin nyss förlorade gudomlighet.










Bunden vers (Sonett) av OmE
Läst 279 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-08-20 13:59



Bookmark and Share


  Nanna X
Ja, jag skrek visst förfärligt enligt min mamma. Tur man inte minns allt ; )
2019-08-20
  > Nästa text
< Föregående

OmE
OmE