Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Starka händer vakar

Langen går
hand i hand
stafettpinnen byts av
facklan får aldrig slockna
jourtelefonen aldrig laddas ur

läkarna rapporterar inför natten
sökare går
hand ur hand
vaksköterskan byts av
hand i din hand
vid din sida

ingen lämnar dig
sov du

händer vid kontrollbord i flygledartornet
vid spakarna i planet
tågloket, bussratten
sov du ,vi kör

vid larmcentralens växel - fingrar
i brandkårens fika rum; spelar de kort
i väntan
polisen patrullerar med fingrarna i varma handskar
redo

sov du
sov,
för tusentals fingrar, tusen starka händer
vakar i natt
tusen och tusen händer vet vad de ska göra
om det händer något
om det som inte får hända händer
om det händer
finns tröst i dessa händer




Fri vers av Körsbärs-Helene
Läst 264 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-08-30 16:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Körsbärs-Helene
Körsbärs-Helene