Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fingerspetsar

Jag vill väcka dig med mina fingerspetsar
Din kropp kan bota alla skälvningar i mitt inre
Den kan hålla mig insvept i bultande liv
kan driva mig mot sekunden vi befinner oss i
kan sträcka ut den
Vi kan tänja nuet och göra det evigt en sekund.
Vi kan finna en blixt av ljus
som viktlöst bländar döden.

Vissheten gör mig lugn

Du sover så tungt
Jag låter dig vila i lugn sömn

Bara fingerspetsarna vandrar
lätt över din rygg
som en fråga rakt in i din dröm




Fri vers av Körsbärs-Helene
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-08-30 16:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Körsbärs-Helene
Körsbärs-Helene