Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmen om livet

Sakerna som fanns:

Det röda huset (med solida väggar)

Kvinnan (utbytbar)

De stora körsbärsträden!

De vita nebulosorna och de svarta hålen högt ovanför
(Vetenskapsmännen bekräftade dem)

Räven (troligtvis, men den var bara vaken då hon sov)

Och efteråt:

Himlen som fortsatte expandera i samma takt

Nebulosorna men nu namnlösa gasmoln när vetenskapsmännen som bekräftat dem var borta

Kvinnan och räven skulle dansa på tidshorisonten till ett svart hål
och minnas huset och träden

De skulle leka kvinnan och räven,
Och drömmen skulle eka
stilla genom universum
Om en strimma ljus kunde släppas ut från randen av det slukande mörkret
Blev det:
Drömmen om livet




Fri vers av Körsbärs-Helene
Läst 669 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-08-30 22:51



Bookmark and Share


  LindaBirgitta
Tänkvärd bild som målas upp med poetisk lekfullhet. Jag tycker om din text.
2019-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Körsbärs-Helene
Körsbärs-Helene