Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet och trygghet

Du kan peka på en punkt på din jordglob
och sedan ta dig dit i verkligheten
Du vandra i en bestämd riktning
tills det inte går att gå längre
Det är din frihet

Du kan samla alla nära och kära
och uttrycka din stora kärlek
Du kan vila i deras armar
för att gråta eller skratta
Det är din trygghet

Du kan söka distansen
till gränsen mot den ensliga meningslösheten
Du kan söka närheten
 till gränsen mot den kvävande likgiltigheten
Det är din ambivalens

Tiden passerar
Kroppen förändras
Blicken fjärmar
Hjärtat älskar
Det är din rörelse




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-09-02 05:22



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så fint!
2019-09-04

  Anya VIP
Oj. Detta var starkt. Jaa vi människor kan göra mycket. Tycker om hur du liksom knyter ihop säcken på slutet.
2019-09-02

  Mats Edin VIP
Skönt formulerade perspektiv
2019-09-02

  Marita Ohlquist VIP
Dagens första lästa text, tack för den.
2019-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP