Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonfrid


Njutningen står
utanför dörren i hörnet
vid gaveln av huset
jag bor i

Så uppenbart är livet
när man känner igen
och kan skilja på
saker och ting

Då flyter lugnet ut
segt som sirap
jag fastnar i det
och oron finns inte mer

Ångesten jag kände
är som bortblåst
av sensommarvinden
jag kände igår

Och natten kom med tröst
nya bekantskaper
nya miljöer
och morgonfrid










Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-09-02 07:22



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Den stugknuten är avundsvärd.
Fast det gäller att komma dit också.
En fin och varm text där hoppfullheten besegrat ångesten.
2019-09-06

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om livskraft och återvunnen livsglädje!
2019-09-02
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP