Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din pappa super

Du sitter på bänken bakom skolan.
Solen har gått ner.
Du borde gå hem.
Pappa super.
Eller inte.
Och du samlar kraft.
Om pappa är full,
går du hem till mig.
Om pappa dricker lite grann,
stannar du där.
Min fina, trötta dotter.
Vad gör detta med dig.
Och hatet mot din pappa.
Vad gör det med mig.











Fri vers av Lehva VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-09-06 19:54



Bookmark and Share


  Anya VIP
Oj så starkt. Känner igen mig med en mamma som drack. Tycker flickan i texten kan få slippa sin pappa....tänker jag när jag läser.
Tycker om det innehållsrika med så få ord.
2019-10-13

  KattenKin VIP
Så jävla ledsamt när det blir så här i verkligheten, men som dikt är det fantastisk diskbänksrealism.
2019-09-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Detta elände som så många vuxna/barn känner igen sig i, beskriver du naket och berörande. Jag minns hur det var.
2019-09-08

  Nimbus VIP
Smärtsamt bra.
2019-09-08

  Marita Ohlquist VIP
Blir djupt berörd av textens innehåll, går in som en tagg i mitt hjärta!
2019-09-07

  Tino
Tragedi
2019-09-06

  WyS VIP
Ångest fyllt val. Känslomässig stark beskrivning.
2019-09-06

    Lena Staaf VIP
Alltför många barn har det så! Se dem! Hjälp dem!
Fin dikt som går direkt in i hjärtat.
2019-09-06

  Annie b'larsson VIP
Det här var det tyngsta jag läst på länge. men jag måste läsa igen och tänka lite mer innan jag kan skriva kommentar.
2019-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Lehva
Lehva VIP