Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu säger hårfrisörskor...

Att vi begriper inte att
VI kvinnor förstör vårt hår...

Jag deras påpekande
inte alls förstår...

De som kommer ut från frissan nu
även de som har gått dit in
med självlockig hår...

De kommer ut därifrån
med trasigt tillplattat
sönderklippt hår som
ser så stripigt ovårdat ut...

Alla kvinnor i samma frisyr:
Mittbena med uttunnat hår
som hänger strip rakt
ned utefter kinderna...

Vart tog det vägen...
Att vi alla var ju unika, skulle ha
en frisyr som passade vår ansiktsform...

Men liksom över en natt
blev vi alla för dem ett:
Allihop exakt lika...

Jag går inte till frissan längre...
Inte vill jag min lilla sväng
på håret svika, den skulle
ju av förtvivlan skrika:
- Hur kunde jag överge den
som gav mitt ansikte mer, liv...




















Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 110 gånger
Publicerad 2019-09-07 10:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt