Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ser en man

Jag ser en man som skrävlar
och som alltid tar betalt
Jag ser en man hävdar
sig själv i varje prat
Jag ser en man som tvekar
som helst vill stanna kvar
Men jag ser också barnet
som aldrig blev sedd av sin far

Det är så lätt att hata en man av sådan sort
men hatet gör oss döda och leder bara bort
Jag ser en uppblåst padda
som alltid vill va’ bäst
som lever i en värld
där tomma tunnor skramla mest
Men jag ser också barnet
som aldrig blev sedd av sin far

Jag ser en man som kränker
till vardag och till fest
Jag ser ett man som kuvats
till att alltid vara bäst
Jag ser på han som tuktades att duga som en man
som lärde sig att hata för att komma fram
Men jag ser också barnet
som aldrig blev sedd av sin far

Jag ser ett barn som bråkar
precis här utanför
ett barn som slåss med påkar
som sabbar och förstör
Jag ser ett barn som gråter
när ingen alls finns kvar
Men jag ser också barnet
som aldrig blev sedd av sin far




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-09-14 10:40



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Välskriven text med viktigt innehåll
2019-09-16

    annelie eriksson VIP
Väldigt stark och också sorglig text!
Jag ser också många gånger barnets kamp för att bli sedd i mitt yrke, där vuxna tyvärr är alldelens för upptagna av sig själv och sitt eget självförverkligande:(

2019-09-16

    Lena Staaf VIP
Det finns alltid ett skäl till att personer beter sig som de gör.
Frånvarande pappa är ett stort problem!
2019-09-16

    Sefarge VIP
Betänkansvärt skriftat
Ja vad blir man
Med eller utan
en far om man
Sitter dagar o
nätter med
Dataspel
Dödar tid
och försöker
Vinna så mycket
som möjligt för
att få komma
upp till nästa
Nivå?
2019-09-15

  Blomma-Stjärna VIP
man ser långt om man kan se barnet i den vuxne - lättare då att få perspektiv och tänka konstruktivt - att agera innan man reagerar
2019-09-14

  Kungskobran VIP
Dryga typer finns i alla läger
2019-09-14

  KattenKin VIP
Klokt att se barnet bakom, det ger perspektiv. Lättare att ha överseende och inte reta upp sig på de där som säkert mår så dåligt själva.
2019-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP