Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknad

Du stackars lilla blomma
som hänger i din vas
är solens strålar tomma
igenom fönster glas

Du minns din forna säng
bland tuvor och bland snår
den blomsterprydda äng
där dina syskon står

Du stackars lilla blomma
som längtar att bli fri
med blad så bräckligt tomma
som närs av apati

Du ledsna kaprifol
din sorg är svart som sot
du längtar efter sol
och markens mull slå rot

Men nu när du är fri
och solens strålar sluka
med viss melankoli
så saknar du din kruka




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 258 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-09-18 09:46



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Fyndig ljus text med vackra sorgkanter, lite burlesk i elegant rim och formspråk!
2019-09-19

  KattenKin VIP
Annorlunda och söt text med fin metafor.
2019-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant