Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsuppehållande lögner

 

Som om jag försökte slita ut
Alla sårskorpor ur själen
Och ta en genväg genom ilska
Jag kunde till på köpet sälja såren som skämt
Det bekom mig inte
Alla slags räkningar hade jag lärt mig ligga med
Sömnlösa högar
Trodde aldrig jag skulle bli tillräckligt redig
För bokslut

Sköt mig själv
Som ett spöke i en spegel
Med en vit lina framför mig
Bara jag slapp undan mig själv på något sätt
Jag vågade inte lära känna min ledsamhet

Så jag drog ut alla sladdar och slangar
Och hängde kvar i en tunn tråd
Sjuksköterskan drog dig åt sidan
Det raseriet
Allt som rasade inom
Allt som rasat med dig
Hon menade att jag inte skulle klara mig
Om du inte lämnade mig ifred
Att det var kritiskt

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-09-18 16:30



Bookmark and Share


  Lehva VIP
En sådan rasande, ärlig, kraftfull, aggressiv text. Och så igenkännande. Bokmärker!
2019-09-19

  Eva Langrath VIP
Stark text som griper tag i mig och berör. Du fångar känslan i ett uppvaknande som man inte vill när man gjort sig hemma i en illusion för att slippa möta sig själv och sina rädslor.
2019-09-19

  Blomma-Stjärna VIP
<3
- du ger orden-bilderna-känslan
som hänger kvar
i en tunn tråd...


2019-09-19

  Stanley Rydell
En övertygande stark upptakt - tre första raderna), med ett bildespråk som etsar sig in, till en ärlig, skoningslös skildring av en obönhörlig kamp.
2019-09-19

  gunnnar nylund VIP
Desperation kan i värsta fall leda
till, att man till slut blir fråntagen sin
identitet. Vem man är, vem man vill
vara. Det hela kan sluta i en hopplös
kamp att försvara sitt eget jag.

Stark text !
2019-09-19

    ej medlem längre
Vilken stark och omskakande text. Du har en oerhörd förmåga att utforska språkets dubbelmeningar och vinklingar, och använda dig av det för större uttrycksfullhet. Jag tänker att ledsamhet kan vara förträngd ilska som sitter djupt begraven i kroppen. Känner också att diktjaget visar mognad och livserfarenhet på ett fängslande sätt. Tack för en viktig text!
2019-09-18

  Kungskobran VIP
Jag led
innan jag fick vara i fred
Med dig är det slut för gott
med det onda du sått
Farväl adjöss min vän
hoppas vi aldrig ses igen

2019-09-18

  Kaptenlöjtnant
tunga ord..
2019-09-18

  Nanna X
"Sköt dig själv" fick just en ny innebörd. Stark text.
2019-09-18

  Larz Gustafsson VIP
Fastnar för spöket i spegeln och tänker med fasa på filmen "Moln över Hällesta"
2019-09-18

  Respons VIP
Bra beskrivning av en kritisk situation!
2019-09-18
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP