Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur boken Insyn


Lyxliraren

 

Det var förfärligt kallt, och jag var verkligen pank och fågelfri. Inte så mycket som en krona i fickan. Ingenstans att bo. Hungrig och trött. En färdiglöst dos i pumpen i fickan som jag gick och höll på in i det längsta. Men det skulle bli bättre. Började med att samla lite flaskor och burkar. Gick in på Coop och kvitterade ut 30 kronor. Seså. Del ett i min plan för denna afton var avklarad. Nu var det bara att invänta mörkret. Lite fin i kanten av mig ville jag inte rota i Coops container i dagsljus. Mörkret sänkte sig över staden och trafik och vandrare glesnade. Då smög jag mig dit, till containern på Coops bakgård för att fynda. Det var ingen som såg mig när jag lättade på locket och kröp in. Öppnade min väska slog på ficklampan och började plocka för mig. Två liter jordgubbar. En kanelkrans. Tre påsar med blandat lösgodis. Apelsindricka. En knögglig Red Bull. Kiwi. En grillad kyckling inslagen i plast med dagens datum som förpackningsdag, Det fick duga. Vandrade de två kvarteren till det dygnetruntöppna solariet. Obemannat med myntautomat. Alla tre var lediga och jag valde tvåan. Av gammal vana. Musiken spelade och det var varmt och ombonat. Låste om mig och dukade upp. Det hela var som en liten fest. Ibland kan man ha riktigt trevligt med sig själv. Mätt och belåten öppnade jag dörren och stoppade i mina tre tior i automaten. Lite färg på kroppen skadar inte. Nu hade jag ca. två minuter på mig att få av mig kläderna och få i mej det jag sparat på till detta tillfälle. Allt gick som på räls. I morgonbitti skulle jag vakna. Då erbjöd haket en möjlighet till dusch, och en ny dag skulle börja.




Övriga genrer av Bjarne Nordbö
Läst 322 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-09-18 18:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö