Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ställd i lågor med alla frågorhttps://open.spotify.com/track/6ANXZpSnUoFhBr4Xi4Incv?si=JUJ0F-RZRdOB0owjCqB0dw


Labyrint

1.

trummans toner kallade tidigt den där morgonen. klev ur dröm, klev ur säng och gick naken mot trummans ursprung ledd ner mot sjön insvept i tidig morgondimma. älvor dansade sjöfåglarna lät sina morgonljud. sänkte hela huvudet i det svala mörka vattnet och andades. ett dop. jag behövde det.

2.

ghaa, kommer in från flanken

liksom lätt tassande in i dag

söker genast skugga

under Ommas vinge

får känna mig som ägg

ett ögonblick där

under fjädrarna

en stund

innan jag inser

att ni är här

 

ghaa, kommer in från flanken

liksom flygande in i er dag

vita möss och löss

väntar på underhållning

så varsågoda

 

3.

gled ur drömmen från flanken

befann mig i ett stimm av småfisk

deras små fenor 

som så virvlande

kittlar min hud

där jag till glädje

låter mig sjunka

hånglande med

en gigantisk blåmanet

djupare mörkare djupare

finns det någon botten

 

4.

halkar från flanken rätt in i middagstimmen

ett djävla sms från seniorkollen

dimper ner i luren

som en påminnelse om ålder

jag som tänkt rappa här

som de unga scenpoeterna

men allt som kommer

ur mig är en rap

magsyran ger sig tillkänna

och gikten

allt oönskat hår

vill ju bara

vara ung och kåt

inte tänka på åren

alla som gått

ser ut över mössen och lössen

allt frid och fröjd i Matrix

ser jag från Vortex

 

5.

glider in från flanken

liksom i lönndom

med en fråga

vad är ett hem

stannar bilen

efter tre snurror runt staden

efter barnavlämnande på två skolor

barnen hamnade rätt   igen

kliver ur bil

ritar cirkel i sand

bredvid väg

ställer mig i cirkelns mitt

här är hem säger mitt jag

där jag är nu

sedan åker jag

med vetskapen 

att hem finns överallt

och nöjd med det

en stund

 

6.

glider in från flanken

i en svalkande afton

Ommas mantel

som sköld över blottad rygg

vandringen tänker han

varje förbannat

och väsignat steg

rullar in mig

i vardagsrumsmattan

för att få känna mig 

omhållen stund

det fungerade

tills jag

gled in från flanken

i ett andetag

ett hjärslag

men då

var det redan natt

 




Fri vers av Bjarne Nordbö
Läst 177 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-03-20 13:31



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
https://open.spotify.com/track/6ANXZpSnUoFhBr4Xi4Incv?si=JUJ0F-RZRdOB0owjCqB0dw
2023-03-28

  Eva Langrath VIP
Underbar text , den skulle jag vilja höra uppläst.
2023-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö