Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aftonflödet

 

gör holken mindre...

nä, faan större ska den vara

rymma hela nöjesfält

Disney för hela slanten

karuseller ut i rymd

spöktåg, lusthus

rymma familjen

O,lala hela familjen

i holken alla blodsband

dna-kinkymeeting (sorry för den )

förmiddagens domherrar i fågelbordet finns i skogen nu och jag placerarar mina någonstans i yttre rymd.

ur högtalaren spelas, sjungs det när det ska på papper skrivas så förstås...

 

det rör sig

det rör sig på mig

under mig

från precis alla tänkbara håll

och det otänkbara de otänkbara

kvantfysik, sidhopp, 

gud bevara mig för den tanken OMG

att bara ett steg åt sidan

inte bara förändrar hinnan

utan UTPLÅNAR

 

älskar varje morgon

för visst är det så

det är liksom avgörande

för det där fortsättning

av liv

att mardrömmar inte finns

i det vakna tillståndet

snälla

ge mig en religion

som har det

som statement

och jag lovar

sälja min själ

till ännu en djävul

 

det har blivit så mörkt

att jag inte hörde

när fåglarna slutade sjunga

det har blivit så mörk

jag märkte inte solens goodbye

 

det är lågor från fem ljus i i en stake

genom fönster det där trädet

grenarna rötterna 

den solida stammen

livssaven i rörelse

det där språket

när löv ska ut

gren ska vaja med sina gröna

till den där trumman

dess ljud

upprepandet

av det där ljudet

upprepandet

bam bam bam

bam bam bam

bam bam bam

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bjarne Nordbö
Läst 121 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-04-18 21:15



Bookmark and Share


  ßluie VIP
Lite för yvig, lite för många okända referenser och metaforer... det finns en känsla men du kastade ut den för tidigt. Känner igen mig. Du kan bättre. Du är bra! Kram!
2023-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö