Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Simmaren




I den första morgontimmen verkar det sent
Mellan nattens och dagens riken får tystnaden ordet

Små blåa pärlor flimrar i dunklet
Någonting speglas i deras klara ytor



"Tid" "Plats" "Skeende"
Strömmar närmare
Stannar till
Passerar



Blinkningar
Gryningsvågorna har sköljt in nu

Det går inte att säga
Vad som stod för rörelsen





Fri vers av DavidM VIP
Läst 484 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2019-09-20 10:52



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
En text där du hanterar intryck och ordval på mycket vackert sätt. Förmågan av att våga se, fint!
2019-12-17

  Lars Hedlin
Fin med djup och känsla som berör på djupet!
2019-10-18

    Peter Söderqvist
Fin text som fångar det flyktig i flera nivåer.
Du sätter texten i rörelse på ett mästerligt sätt.
2019-10-04

  Johan Strömstedt
Vilken kraft det finns i din text.
Nyanserna där du försiktigt nuddar vid
komplexa iakttagelser .
Fint!!!
2019-10-03

    ej medlem längre
Dikten vävs ihop till en väldigt fin helhet, där rörelsen står i centrum och ger eftertryck åt din text genom närvaro, tid och liv. Verben och deras tempus understryker verkligen det. Mycket bra gestaltat!
2019-09-22

  Lottie Ålhed VIP
En bildrik dikt som svävar lätt rakt in i gryningen Väcker också tankar om vatten och födelse.Vackert!
2019-09-22

  KattenKin VIP
Älskar första två raderna, och resten är spännande.
2019-09-20

  Stanley Rydell
henke_r har sagt allt - jag ansluter!
2019-09-20

  henke_r
Du bygger upp väldigt intensiva och spännande skeenden. Jag gillar de filmiska bilder som skapas: både i och mellan raderna. De är oerhört levande. Proffsigt diktat!
2019-09-20

  ULJO
"Gryningsvågorna har sköljt in nu". Så vackert.
2019-09-20
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP