Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med sin klara blick

Världens stora ledare
Trump, Xi Jinping, Putin
Bolsonaro och Macri
och alla deras följare
är överens om förneka
att det pågår en klimatkris i världen
deras recept är vi fortsätter som vanligt
med att avverka skog
tömma jordens inre på kol och olja
fortsätter flyga, köra bil och äta kött

Ett barn på sexton år
lyssnar på klimatforskarna
tittar på världens ledare
med sin klara blick
drar slutsatser
och vågar säga vad hon ser

Situationen påminner om en saga
av H C Andersen
där ett annat barn
tittar på världens ledare
med sin klara blick
drar slutsatser
och vågar säga vad hon ser




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-09-22 09:04



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
En rakryggad
Asperger-tjej
Som sätter
Mänsklighetens
Förtroende till
Stora ledares
Förnuft på prov?
2019-09-22

  KattenKin VIP
Det har du rätt i, Kejsarens nya kläder!
2019-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP