Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trumpliga tankar

Vad trumpliga tankar
tränger mitt sinne
att vakna på morron
och känna sig krängd

Jag beundrar Göran Greider
som möter beräknad slughet och elakhet
med ett godmodigt leende och snälla ögon
som oförtrutet tror och kämpar för
jämlikhet och rättvisa för alla människor

Det står 54 människor i kö
på Göteborgs stadsbibliotek
för att läsa hans senaste diktsamling
”En av dessa dagar skall du stiga upp sjungande”
Bara titeln känns som kondenserat hopp
i en värld som känns allt mer svårgripbar
finns han som en trygghetens apostel

Kanske också för att han erövrat språket
skalat bort allt romantiskt utanpåvärk
rimmen allitterationerna och krumbukterna
för att nå den enklaste raka vägen
till mitt förstånd och mitt hjärta

När trumpliga tankar
tränger mitt sinne
kan jag somna på morgon
och känna mig styrkt




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-23 13:22



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Ja, jag gillar Göran Greider, men jag har aldrig läst nån dikt utav honom... jo det har jag kom jag på. På Instagram. Nån enstaka. Ska ta och låna en diktsamling av honom när högen här vid sängen; Sylvia Plath, Patti Smith, Lukas Moodysson, Arthur Lundkvist, Fernando Pessoa, etc ska återlämnas.
2019-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP