Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mördarna

De gömmer sig i mörkret
i stora anfallslådor av plåt
med solen där fram
och blodet där bak

De lägger ut stora ståltrådsnät
som skiljer oss från varandra
och skapar död plattmark
bland mossa och ljung

De klär ut sig till träd
och gömmer sig i skogen
i väntan på att skicka döden
mot våra känsliga kroppar

De tränger in i öronen
med oljudsmassaker
som dövar fågelsången
och vindens brus i träden

De stänger in oss i staketen
så att vi inte hittar ut
och ger oss mat
som smakar pulver

När mördarna försvunnit
från jordens yta
finns det ett hopp
för djuren i naturen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-09-24 06:52



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Spännande text att försöka tolka. Om jag inte är helt fel ute så gissar jag att det handlar om high tech och de trådlösa nätverken 4G, 5G, 6G, etc, som bl.a sabbar navigeringen för fåglar med sina signaler, och bidöden är väl kopplad till det? Sen tror jag det är mikrovågsugn och solarium du har med i varsin vers. Cancerogena roulettespelet med vår livsstil överlag. Bra skriven och viktigt ämne.
2019-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP