Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självets remedier

 

Motgift eller motvikt
Det är frågan
Att med vilja utplåna tanke
Och handling som kan följa i dess spår
Den friska vinden i en sjuk värld
Eller att lägga upp skrubbsår
Och kapade lemmar
På tillitens gungbräde
Kärlekens förkläde

Att vara eller inte vara
Den du blev och ständigt blir
I varje nu där du inte passar
Passerar som luft
Maktlös med fullmakt
Eller den du var när du föddes
Innan ögonen hackats av korpar
Och ondska kritik och brist på kärlek
Tog självet ifrån dig

*

Du bor
bortanför galaxer och öar av synapser
etsad som ett eko i evigheten
Inom mig

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-09-26 15:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här överträffar du dig själv! Din text går rakt in. Som maktlöshet når genom egots och det sårade jagets pansar, in till fröet där magin och den värdefulla människan finns. Som du skriver!
2019-09-29

  Kaptenlöjtnant
Fantasirik text!
2019-09-27

  Gunnar Hilén VIP
Dina verk blir bara bättre och bättre.
2019-09-26

  Stanley Rydell
Starkt och hudlöst i kontrast och dialog skriver du om det ständigt pågående människoblivandets kamp. Så möter du det stora Duet etsat inom dig. En trosbekännelse mejslas fram med skulptörens varsamma hand!
Ingen kan gå från dikten oberörd
2019-09-26

  Kungskobran VIP
Fantastisk dikt fylld av tragik
2019-09-26

  Jörgen Jalmo
Kraftfullt!
2019-09-26

    Lena Staaf VIP
"Att med vilja utplåna tanke, och handling som följer i dess spår" - jag tänker att det handlar om att bekämpa dåliga tankar inom oss som vi fått av att ha blivit solkade av andras nedsättande omdömen. Av för lite kärlek. Och den maktlöshet man kan känna när makten känns för stor och svår att bekämpa. Men du kan! Du har fullmakt.
2019-09-26

    Sefarge VIP
Utsökt skriftat om självkänslans
vacklande boende inuti?
;)


2019-09-26

  Nanna X
Vackert och allvarligt. Slutstrofen etsar sig fast.
2019-09-26
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP