Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Näcken

Ett kontemplativt litet väsen
utan nåt utropstecken

En introvert lite kräsen
satt med fiolen vid bäcken

Han spelade inte för gudar
bara för dig och mig

Han lockade ner oss till vattnet
som djävulens lakej

Med toner så rena och klara
förtrollades alla små liv

Och ekot i berget svara
så ljuvlig och attraktiv

Det ekade gällt över skogen
åsar ängar och näs

Det var satans schackparti
och livet var bara en pjäs





Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 221 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-09-27 13:38



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja lätt bli mer
än schack matt
hamna i en så´n
pjäs, kanske inte
ens få till remi...
Ja som nå´n sa,
man bet ju i gräs...

2019-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant